Nieuws

Dutch Hacking Health 2016

 
25 mei 2016

IkDus was als gast aanwezig bij de presentaties van de Groningse locatie van Dutch Hacking Health 2016. Een heel weekend hebben 35 deelnemers (patiënten, zorgverleners, programmeurs, designers en anderen) in 6 groepen gewerkt aan ideeën voor het verbeteren van de gezondheidszorg. Wat een geweldig enthousiasme en inspirerende ideeën!

De derde prijs ging naar de groep die de 24-uurs verzameling van urine wilden verbeteren. Voor diagnostische redenen kan het belangrijk zijn om een hele dag lang urine te verzamelen. Dat moet verzameld worden in een oranje container die je dus overal mee naar toe moet nemen. Dit kan praktische problemen geven die elke patiënt weer moet oplossen. De bestaande communicatie is erg summier en dat hebben ze aangepakt met een nieuwe infographic. Daarnaast zijn er ideeën uitgewerkt voor een app die patiënten verbindt die urine moeten verzamelen.

De tweede prijs werd gewonnen door ICEd, een idee om bij noodgevallen een communicerende chip in een armband te kunnen gebruiken. Een app voor de dokter kan dan via die chip contact leggen met verschillende informatiesystemen van ziekenhuis en huisarts om zo informatie over de patiënt te gebruiken om beslissingen te nemen.

De publieksprijs en de eerste prijs gingen naar de serious game ‘Challable’! Geïnitieerd door Tineke, die met een voor de buitenwereld ‘onzichtbare ziekte’ in het dagelijkse leven geconfronteerd wordt met onbegrip over de moeilijkheden die ze tegenkomt in het dagelijks leven. In het spel Challable is de patiënt spelleider en deze kan opdrachten uitdelen aan de spelers. Deze opdrachten laten je ervaren hoe het is om patiënt te zijn, zo moet je bijvoorbeeld de trap oprennen terwijl je door een rietje ademt. Je maakt een filmpje terwijl je de opdracht uitvoert en de spelleider bepaalt wie gewonnen heeft.

Meer informatie over Dutch Hacking Health is hier te vinden: http://hackinghealth.ca/city/dutch-hacking-health/