Pilots

Beatrixoord

 

Patiënten met chronische pijnklachten hebben vaak al een heel medisch traject doorlopen met onderzoeken naar de oorzaken van de pijnklachten. Ze hebben vaak ook meerdere behandelingen ondergaan waarbij het niet is gelukt om de pijn weg te nemen of te verminderen. Uiteindelijk rest niets anders dan te leren leven en functioneren met deze pijnklachten. Het pijnrevalidatieteam van het Beatrixoord, Centrum voor Revalidatie van het UMCG helpt deze patiënten hiermee in een periode van drie maanden. De behandeling bestaat uit fysiotherapie, ergotherapie en gesprekken met een psycholoog.

Patiënten willen dat er niet over, maar met hun gepraat wordt. Het pijnrevalidatieteam heeft daarom besloten een pilot te doen met een persoonlijk gezondheidsdossier en heeft voor IkDus gekozen. Het behandelplan wordt in IkDus gedeeld tussen behandelaar en patiënt. Daarnaast kunnen patiënten online vragenlijsten en evaluatieformulieren invullen  die de behandelaar vervolgens kan inzien (als de patiënt hier toestemming voor geeft). De patiënt kan notities bijhouden en chatten met zijn behandelaars. Omdat in IkDus de patiënt inzicht heeft in zijn eigen afspraken en deze ook zelf kan verplaatsen, is het aantal afzeggingen flink gedaald.

In juli 2015 is er een artikel verschenen in het maandelijkse tijdschrift PolsSlag van het UMCG. Klik hier om dit te lezen.